Gezi

Sopeli Doğal Yaşam Köyü Nerede? Gezilecek Yerleri

Her yanı yeşil dolu Sopeli Doğal Yaşam Köyü adı gibi sizi yemyeşil bir doğanın içerisinde köyünüzdeymiş gibi huzurlu hissettiriyor. Sopeli Doğal Yaşam Köyü fotoğraflarını görenler “Nerede?” diye arattıktan sonra hemen burayı gezi rotalarına ekliyor. Temiz havası, ağaçlık bir alan olması, dere kenarı olmasıyla bütün gün doğal yaşamın keyfini huzurla çıkarabilirsiniz. Sopeli gezilecek yerlerini birlikte keşfedelim.

Sopeli Doğal Yaşam Köyü Nerede ve Nasıl Gidilir?

Doğanın keyfini çıkarmaya gitmeyi düşünenler için Sopeli Yaşam Köyü fotoğrafları bile insanı cezbeder. Bu doğal güzellik Sakarya ilinin Sapanca ilçesindedir. Sapanca ilçesinde Mahmudiye Köyü sınırlarında Dereiçi Mevkiindedir.

Sopeli, Sakarya Merkez ilçesine 26 kilometre uzaklıktadır, özel araç ile yolculuk yarım saat sürüyor. Sapanca merkezine ise hemen hemen 5 kilometre mesafede yer alıyor, özel araç ile 10 dakika kadar sürüyor.

Sopeli Sapanca’da Yapılacak Aktiviteler

sopeli yapılacaklar

Sopeli hem Sakaryalılar tarafından hem de çevre şehirlerden özellikle hafta sonları oldukça ilgi görüyor. Hem Sakarya gezilecek yerler hem de İstanbul’a yakın gezilecek yerler içerisinde görülmeye değer yerlerdendir. Sakarya gezi rotası içerisinde sabahtan burayı tercih ederek doğa manzarasına karşı güzel bir doğal serpme kahvaltının tadını çıkarabilir, sonrasında doğal alan içerisinde yürüyüş yapabilirsiniz.

Sopeli Doğal Yaşam Köyü 08:30 – 22:00 saatleri arasında ziyarete açıktır, bu saatler içerisinde doğal yaşam köyünün keyfini çıkarabilirsiniz. Alana giriş ve otopark ücretsizdir, girişte herhangi bir ücret alınmaz. İçeride yeme içme yerlerine oturursanız ücrete tabiidir. Dilerseniz sabah kahvaltısı dilerseniz güzel bir akşam yemeğini burada geçirebilirsiniz. İçeride mutlaka bir şeyler yemeniz gerekmiyor, girip sadece gezebilirsiniz ama içeriyi gördüğünüzde bu güzel manzaraya karşı bir çay içmek isteyeceksinizdir. 🙂

sopeli doğal yaşam köyü

Sopeli Doğal yaşam Köyü içerisinde birkaç kafe, restoran, düğün/davet alanı, yöresel eşyalar satan alışveriş yerleri ve henüz yapım aşamasında olan konaklama alanları bulunur. Bu kafelerde manzaraya karşı oturup bir şeyler yiyip içebilir, sabah kahvaltıya gelebilir veya akşam yemeği için tercih edebilirsiniz. Özel günler için ise düğün ve davet alanını kiralayabilirsiniz. Macera severler için doğaya manzarasına karşı Zipline macerası da vardır.

Sopeli Doğal Yaşam Köyü Kahvaltı Yerleri ve Mekanları

sopeli kahvaltı yerleri

Sopeli Doğal Yaşam Köyü kahvaltı için özellikle hafta sonları Sakarya ve çevre şehirler tarafından tercih edilen yerlerdendir. İçerisindeki kahvaltı ve yeme içme restoranlarında sabahtan akşama kadar yemek hizmeti mevcuttur. Hafta sonları keyifli bir kahvaltı etmek istiyorsanız Sopeli’de manzaraya karşı keyifli bir kahvaltı edebilirsiniz. Şu konuda uyarmalıyız ki hafta sonları özellikle pazar günleri kalabalık olabilir, gitmeden önce arayıp rezervasyon yaptırmanızda fayda var deriz. Aksi halde gittiğinizde istediğiniz gibi bir yer bulamayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:
Gölyazı Gezi Rehberi | 10 Yer Listesi

Doğal serpme kahvaltıları zengin ve bol çeşitli, buraya özgü kahvaltıda menüye ciğer de ekleniyor. Dağ havası, dere manzarası ve yeşilliklerin içinde iştahınız daha bir açılıyor. Kahvaltı servisi saat 14:00’a kadar bulunuyor, bu saatten sonra yemek seçeneklerine bakabilirsiniz.

Kahvaltı fiyatları maalesef biraz yüksek, genel serpme kahvaltı fiyatlarının neredeyse iki katı kadar. Bu yerin olumsuz bir yanı olarak maalesef yüksek fiyatları diyebiliriz. Fiyatlar maalesef pahalı olsa da bulunduğu konum ve sunduğu harika doğa göz önüne alındığında bir kerelik tadı çıkarılabilir, yine de yüksek bir ücret olduğu reddedilemez.

Sopeli Doğal Yaşam Köyü Kahvaltı ve Yeme İçme Yerleri

Sopeli Doğal Yaşam Köyü’nde kahvaltı edebileceğiniz veya yemek yiyebileceğiniz çeşitli restoranlar bulunuyor. Buralarda oturarak gölün ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Ormangülü Restaurant
  • Değirmen Restaurant
  • Siyahkuğu Steakhouse Restaurant
  • Göl Çiçeği Cafe

Sopeli Doğal Yaşam Köyü düğün ve davet gibi özel günler içinde tercih edilir. Güzel manzaralarıyla özel günlerinizde size eşlik edebilecek doğal yaşam köyünde Antikbahçe Düğün & Davet Alanı mekanı özel günler içindir. Davet alanı nikah, nikah sonrası yemeği, yemekli nikah, kokteyl, kutlama, doğum günü partisi gibi aktiviteler için tercih edilebilir. Saat gece 12’ye kadar müzikli davetler yapılabilir. Doğa içerisinde orman ve dere manzarasıyla sizlere keyifli anlar yaşatacaktır.

Sopeli’de Bungalov Tatili

Sopeli Doğal Yaşam Köyü bungalov evlerinde konaklayabilirsiniz. Sessiz sakin doğa içerisinde birkaç gün de olsa dinlenmek isteyenler için konaklama imkanı da bulunuyor. Burada veya yakın çevrelerindeki Sapanca Bungalov evlerinden birinde konaklayabilirsiniz. Sakarya Sapanca gezi rotanıza burayı ve yakın çevrelerini ekleyerek birbirinden güzel doğal alanları ziyaret edebilirsiniz.

Sopeli Doğal Yaşam Köyü ile ilgili güncel fotoğraflara ve bilgilere sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz. Gidenlerin yorumlarından, güncel ve anlık fotoğraflardan haberdar olabilirsiniz.

İlgili yazımıza göz atmak isteyebilirsiniz; Sapanca Naturköy’de Konaklama ve Kahvaltı Fiyatları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu