GüzellikKadın

Makyaj Bazı Ne İşe Yarar? 10 Makyaj Bazı Önerisi

Makyaja başlamadan önce uygulanan, cildi makyaja hazırlayan ve makyajın ciltte daha kusursuz durmasını sağlayan ürün makyaj bazıdır. Makyaj yaparken ilk sürmeniz gereken üründür. Makyaj aşamalarına geçmeden önce bazı cilde yedirerek uygulamalı ve cildi makyaja hazır hale getirmelisiniz. Makyaj bazı nedir sorusuna özetle bu şekilde cevap verdik ancak işin detaylarına ve uygulama aşamasına birlikte göz atalım. Ciltte kusursuz makyaj görünümünü sağlamak için uygulayacağınız adımlara değinelim.

Makyaj Bazı Nedir?

Makyaj bazı nedir sorusunun cevabına tek kelimeyle astar diyebiliriz. Makyaja başlamadan önce yüze uygulanan krem formundaki kozmetik üründür. Makyaja başlamadan önce adeta yüzünüze geçirdiğiniz bir astar diyebiliriz. Sürülen baz makyajın kalıcılığını artırırken aynı zamanda daha güzel görünmesini sağlar. Makyajınız baz sürdüğünüzde daha uzun süre bozulmadan kalırken daha sağlıklı görünür. Cilt tipinize göre parlak veya mat formları tercih edebilir, cildinizin olduğundan daha mat veya parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?

Makyaja başlamadan önce yüze yedirilerek kullanılır. Makyajınızı yapmaya başlamadan önce elinizle veya fırça yardımıyla bazı yedirerek uygulamalısınız. Uyguladıktan sonra cildinizin emmesi için biraz bekleyebilirsiniz. Tamamıyla bazı emen cildinize makyaj yapmak daha pürüzsüz bir görünüm sağlayacaktır. Fondöteni sürmeden hemen önce bazı nazik hareketlerle cildinize yedirin ve emmesini bekleyin. Sonrasında fondöten veya kapatıcıyı uygulayabilirsiniz. Makyajınızın daha pürüzsüz göründüğünü fark edeceksinizdir.

Yağlı ciltler için makyaj bazı seçerken mat, kuru ciltler için makyaj bazı seçerken ise parlak tercih edebilirsiniz. Yağlı olan cildinizi normal formda göstermek için mat ürünler kullanabilirsiniz. Özel günlerde ise parlak formdaki bazlar cildinize ışıltılı bir görünüm kazandıracak ve olduğundan farklı gösterecektir. Cildinizde kırışıklar varsa kırışık doldurucu baz kullanarak daha genç bir görünüm elde edebilirsiniz. Cildinizi makyaja ne kadar iyi hazırlarsanız makyajınız o kadar iyi görünecektir. Sadece makyaj sırasında kullandığınız ürünler değil makyaj öncesindeki uygulamalar da önemlidir. Makyajınızın daha iyi görünmesi için kullanabileceğiniz en iyi makyaj bazı önerilerine göz atalım.

En İyi Makyaj Bazı Önerileri

makyaj bazı nasıl sürülür

Kozmetik ürünlerinde en iyiyi bulabilmek için farklı ürünleri denemek gerekir çünkü en iyi her zaman kişiseldir. Herkesin cilt tipi, cildinin verdiği tepki ve kullanım şekli farklı olduğu için en iyi ürün kişiden kişiye değişiklik gösterir. Cilt tipinize göre memnun kalınan ve iyi yorum alan ürünleri deneyebilir, cildinizde gösterdiği etkiye göre karar verebilirsiniz. En çok kullanılan ve iyi yorum alan ürünleri sizler için aşağıda derledik. Farklı markalara göre en iyi 10 ürüne göz atalım. En iyi makyaj bazı hangisi sorusuna inceledikten sonra kendiniz karar verebilirsiniz.

Flormar Makyaj Bazı

Flormar markasının Mattifying, Pore Minimizer, Anti-Blemish, Illuminating, Tone Up, Glam Strobing ve Mineral Primer olarak farklı ürünleri bulunmaktadır. Yağlanmayı kontrol altına alan matlaştırıcı Mattifying ürünleri, gözenek görünümünü azaltan pürüzsüzleştirici Pore Minimize ürünü, akneli ciltlere özel anti-blemish ürünü, ışıltılı görünüm veren Illuminating ürünleri ve hafif yapıdaki Glam Strobing ürünleri memnuniyet kazanmış ürünlerdendir. Cilt tipinize göre siz de farklı modelleri tercih edebilirsiniz.

Farmasi Makyaj Bazı

Farmasi markasının ışıltılı ve mat olmak üzere iki farklı baz ürünü vardır. Vfx Pro Camera Ready bazının illuminating ve perfecting olarak iki çeşidi vardır. Matlaştıran etkideki ürünü yağlı ciltler için uygundur, ciltteki fazla sebumu absorbe eder ve cildin kusursuz görünmesini sağlar. Işıltılı etkideki ürünü ise cildi nemlendirerek makyajınızın daha ışıltılı görünmesini sağlar. Ciltte doğal görünüm sağlamak ve olduğundan canlı göstermek için tek başına da kullanılabilir.

Lkyd Makyaj Bazı

Markanın Skin Booster Vitamin C, Calendula, Hydrating Jelly, Honey Prime & Glow şeklinde farklı bazları mevcuttur. Cildinize canlılık kazandıran ürünleri daha genç ve pürüzsüz cilt görünümü sağlar. Makyajınızın uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız başlamadan önce bazı uygulayabilirsiniz. Skin Booster Vitamin C ürünü içerdiği C vitamini sayesinde cildinizi hem besler hem de nemlendirir. Calendula bazı ise hafif yapısı ile cildinizi nemlendirir ve parlatır. Yağlı ciltler için ise transparan yapıdaki mat makyaj bazları tercih edilebilir.

Nyx Makyaj Bazı

Nyx markasına ait Hydra Touch, The Marshmellow Smoothing ve 1st Base Blurring ürünlerini tercih edebilirsiniz. Yağ bazlı olan Hydra Touch kuru ciltler için uygundur, cildi nemlendirir ve makyajın kalıcılığını artırır. Nemlendirici etkideki makyaj bazları ciltteki nem dengesini sağlar ve pürüzsüz makyaj görünümü kazandırır. Gözenek gizleyici Pore Filler, matlaştıran Shine Killer, cilt bakım etkisi bırakan Hydra Touch ve Marshmellow, aydınlık görünüm sağlayan Bright Maker, dolgunlaştıran Honeycomb ürünlerini cilt tipinize göre tercih edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:
Mavi Şampuan Nedir? Nasıl Kullanılır? 5 Soru

Golden Rose Makyaj Bazı

Markanın aydınlatıcı ve matlaştırıcı etkideki bazları Luminous, Mattifying & Pore Minimising, Tinted Luminous, Tinted Prime & Highlight ürünleridir. Bu ürünlerin cilde sabitleme ve pürüzsüzleştirme gibi etkileri bulunmaktadır. Makyaj aşamasına geçmeden önce kusursuz görünüm için makyaj altına uygulanmalıdır. Ciltte istenen görünüme göre farklı formlar arasından tercih yapılabilir.

Mac Makyaj Bazı

Kozmetik alanında yüksek memnuniyeti ve kaliteli ürünleriyle adından söz ettiren Mac markasının birçok baz ürünü mevcuttur. Cilt tipinize ve beklentinize göre farklı özellikteki bazlarını deneyerek edinebilirsiniz. Mac Prep Prime Fix, Prep + Prime Fix+ Mattifying Mist, Prep + Prime Fıx+ To Go Mat, Prep + Prime Essential Oils Grapefruit & Chamomile, Studio Radience Nemlendirici+ Aydınlatıcı Baz, Prep + Prime Natural Radiance Radiant Pink, Prep + Prime Pore Refiner Stick ürünlerini deneyebilirsiniz. Farklı etkilerdeki ürünlerin ortak özelliği sabitleyici olması ve pürüzsüz görünüm kazandırmasıdır.

Nivea Makyaj Bazı

Nivea markasının Make Up Expert nemlendirici jel bazı çok satan kozmetik ürünleri arasındadır. Nemlendirici etkideki baz yüzünüzdeki sebum dengesini koruyarak fazla parlamayı engeller ve cildi normal formda gösterir. Makyajınızda sabitleyici etki göstererek gün boyunca bozulmadan cildinizde kalmasını sağlar. Makyajınızı tazelemenize gerek kalmadan gün boyu kusursuz görüntünüzden emin olabilirsiniz. Yapısı kremsi ve oldukça hafiftir.

The Balm Makyaj Bazı

The Balm markasının Anne T. Dotes isimli tek baz ürünü mevcuttur. Ürünlerinin kalitesi ve memnuniyetiyle bilinen The Balm markasının bazı da memnuniyet kazanmış ürünlerden biridir. Hafif ve kremsi yapısıyla cildi makyaja hazırlarken kadifemsi ve hafif bir his bırakır. Makyajı cildinize sabitler ve uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Cilt kusurlarını örter ve makyajınızın pürüzsüz görünmesini sağlar.

Maybelline Makyaj Bazı

Maybelline New York markasının Baby Skin, Fit Me Luminous & Smooth, Slay with Superstay ve Face Studio Hydrating olmak üzere farklı formlarda bazları mevcuttur. Baby Skin her cilt tipi için uygun ve gözenek kapatıcı, Fit Me Luminous & Smooth güneş ışınlarına karşı koruyucu ve nemlendirici, Slay with Superstay makyajın kalıcılığını artırıcı, Face Studio Hydrating gözenek gizleyici ve pürüzsüzleştirici etkiye sahiptir. Cilt tipinize göre farklı formlar içerisinde kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz.

Beaulis Makyaj Bazı

Beaulis markasının Save It, Start It, Minimize It ve Base It olmak üzere farklı ürünleri bulunmaktadır. Minimize It ve Save It ürünleri cildi kurumadan matlaştırır, ciltteki fazla sebum üretimini durdurarak yağlı görüntüden cildinizi kurtarır. Ciltte kadifemsi ve kusursuz bir görünüm sağlar. Start It ürünü ise cilde ışıltılı görünüm kazandırır, daha çok kuru ciltler için önerilir. Cildi nemlendirir ve makyajın uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Base It formu ise göz makyajı bazıdır. Göz makyajınıza başlamadan önce Base It kullanarak makyaja hazırlık yapabilir, makyajın kalıcılığını artırabilirsiniz.

Makyaj Bazı ile İlgili Diğer Sorular

Makyaj bazı nedir sorusuna cevap verdiğimiz yazımızda merak edilen diğer soruları da aşağıda cevapladık. Kullanımına dair oluşan soru işaretlerine yanıt verdik. Yerine ne kullanılır, hangi öncelikte kullanılır ve ciltte hangi bölgeye sürülür gibi soruların yanıtını bulabilirsiniz.

Evde Makyaj Bazı Yerine Ne Kullanılır?

Makyaj bazı yerine kullanabileceğiniz benzer etkideki ürün nemlendiricidir. Cildinizi makyaja hazırlarken bazınız yoksa nemlendirici etkideki ürünleri kullanabilirsiniz. Cildinize nemlendiriciyi uyguladıktan sonra emmesini bekleyin ve sonrasında makyajınıza geçin.

Makyaj Bazı mı Makyaj Sabitleyici mi?

Sabitleyici ve baz birbirinden farklıdır. Bazın görevi makyaj öncesinde cildi hazırlamak ve makyajın daha kusursuz görünmesini sağlamakken sabitleyicinin görevi makyajın gün boyu kalıcı olmasını sağlamaktır. Bazın makyaj üzerinde kalıcı etkisi vardır ve altına baz sürülen makyajlar daha kalıcı olur ancak temel görevi bu değildir. Sabitleyici spreyler ise adeta yapıştırıcı görevi görerek makyajı hiç bozulmayacak şekilde yüzünüze sabitler. Makyajınızın kalıcı olmasını istiyorsanız sabitleyici, kusursuz gözükmesini istiyorsanız da baz kullanmalısınız.

Makyaj Bazı Tek Başına Kullanılır mı?

Evet, tek başına kullanılabilir. Sadece makyaj yapacağınızda değil, her zaman uygulayabilirsiniz. Makyaj yapmayacağınız zaman da baz uygulayarak cildinizi nemlendirebilir veya matlaştırabilirsiniz. Cildinizin doğal görünümüne fayda edecek ve daha iyi görünmesini sağlayacaktır.

Makyaj Bazı Göz Altına Sürülür mü?

Hayır, cilt için olan bazlar göz altına sürülmez. Göz çevresi yüzümüzdeki en hassas bölgedir ve her tip ürünün uygulanması önerilmez. Yalnızca göz çevresi için özel olarak üretilmiş kozmetik ürünleri önerilir. Göz makyajı için olan bazlardan edinerek bu bölgeye uygulayabilirsiniz.

Makyaj Bazı mı Nemlendirici mi?

İkisini aynı anda kullanabilirsiniz. Kusursuz makyaj için makyaja hazırlık aşamasında önce güneş kremi, sonra nemlendirici ve en son baz uygulanır. Kusursuz bir makyaj için izlenmesi gereken adımlar bu şekildedir. Cildin gün boyu güneş ışınlarından korunması için güneş kremi, nem dengesinin korunması için nemlendirici ve makyajın kusursuz gözükmesi için baz uygulamaları yapılır.

Çirkin Tırnaklar Nasıl Güzelleşir? yazımıza göz atmak isteyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu