Ekonomi

2023 Yılında Polis Memuru Maaşı Ne Kadar Oldu?

Polis memurluğu hem yüksek maaşlı hem de saygın bir meslek olduğu için bu mesleği isteyen kişiler polislik mesleğinde maaşları merak eder. Her memuriyette olduğu gibi polis maaşını da etkileyen birçok faktör bulunur.

Birçok insanın çocukluk hayalleri olan polislik mesleği sevilen ve saygı duyulan bir meslektir, özellikle bizim ülkemizde polislik mesleğine fazla ilgi ve rağbet vardır.

Polis memuru maaşlarına yapılan zamlarla, ortalama polis maaşı 29.000 TL civarında diyebiliriz. Bu rakam polis memuriyetinde ki unvanınıza, derecenize, kademenize, meslekteki yılınıza, evli olup olmadığınıza, çoğunuz olup olmadığına, sendika üyeliğinize ve görev yerinize göre değişiklik gösterebilir.

Polisler Kaç Para Alıyor?

polislik mesleği

Polis maaşı asgari ücrete zam gelmesinden bir süre sonra memur maaşlarını da %7.6 zam yapıldı ve 2021 yılına göre maaşlarında yükselme oldu. 8/1 derece kademesine sahip bir polis maaşı, 6.859 TL’dir. Tabii ki polis maaşını etkileyen birçok faktörler olduğu için, her memura göre maaş değişiklik göstermektedir. Örnek olarak Polis Akemisinden yeni mezun olmuş ve Ankara`da bekar bir polis memurunun maaşı ortalama 29.000 TL’den başlar.

Polis Maaşı 2022 Yılında Ne Kadardı?

Polis maaşları 2022 yılında, yeni yıla göre daha düşüktü. Geçtiğimiz yılda 18.235 TL olarak biliniyordu. Geçtiğimiz yıla göre artış gösteren maaş zamları aile ve çocuk yardımı ödeneği dahil edilerek yapıldı. Diğer etkenler dikkate alınmazken, aile yardımı ödeneği için eş ve iki çocuk(0-6) sahibi dikkate alınmıştır.

Polis Maaşı Hesaplama

Her devlet memurunun olduğu gibi, polis maaşı hesaplaması yaparken de birçok faktör olduğu için hesaplaması oldukça zordur. Meslekte görev yapan çoğu polis tayini çıktığı zaman, çocuğu olması halinde veya maaşını etkileyen faktörlerin biri olduğunda merak etmekte ve maaşını istemektedir. Şuan için en iyi polis memuru maaşını hesaplamak için memurlar.net polis maaş hesaplama aracını kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:
Bankacı Maaşları Ne Kadar? 2022 Güncel Bilgiler!

Polis Maaşı Hesaplamasını Etkileyen Önemli Faktörler

  • Polis mesleğindeki unvanınız (Polis, Baş Polis, Kıdemli Polis)
  • Meslekteki derece kademeniz (örnek : 8/1)
  • Mesleğe başlama yılınız
  • Meslekte geçirdiğiniz yıl
  • Evli veya bekar olmanız
  • Evliyseniz, çocuğunuzun olup olmaması
  • Sendika üyesi olmanız veya olmamanız
  • Görev yeriniz

Polis Maaşları Ayın Kaçında Yatıyor?

polis memuru

Devlette yani kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan her memurların maaşı, her ayın 15’inde hesaplara toplu olarak yatmaktadır. Polis de bir devlet memuru olduğu için, polis memuru maaşları ayın her ayın 15’inde kişisel banka hesaplarına yatmaktadır.

Bazı özel durumlarda (resmi bayramlar) maaşlar, ayın 15’inden önce hesaplarına yatabilir. Bunun amacı resmi tatil ve bayramlarda bankaların çalışmayacağı için memurları mağdur etmemektir.

Trafik Polisi Maaşı Ne Kadardır?

Trafik polisinin normal polislere göre bulunduğu görev alanları ve yaptığı görevler farklıdır denilebilir. Normal memur maaşını etkileyen her faktör trafik polisi maaşını da etkiler. Rakam vermek gerekirse ortalama 18.750 TL civarı maaşları vardır.

Polis Maaşları Doğuda Ne Kadardır?

Polis memurlarının maaşlarını en çok etkileyen faktörlerden birisi ise görev yaptığı yerdir. Ülkemizde özellikler doğuda görev yapan bir polis memuru batıda görev yapan polis memuruna göre daha fazla maaş almaktadır. Meslekte aynı yıla ve aynı özelliklere sahip iki memurun birisi doğuda, diğeri ise batıda görev yaptığını varsayarsak maaşları arasında 5.000 TL’ye kadar fark edebilir.

Devlet memuru mesleklerinden Gardiyan ne kadar maaş alır? merak ediyorsanız ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu