KadınModa & Stil

2022 Yılının En Cesur Bikini Modelleri

2022’nin cesur bikini modelleri ile plaj modasını yakından takip edin. Bedeninize uygun seçimlerinizle deniz sezonunda şıklıktan ödün vermeyin.

Beden tipinize ve vücut ölçülerinize göre kendinize en uygun bikini modelini seçebilirsiniz. Bikini üstüne giyeceğiniz tamamlayıcı parçalar sayesinde plaj giyimde şıklığınızı konuşturabilirsiniz. 2022 yılında modaya uygun bikini modellerine gelin birlikte bakalım.

Bikini Nedir?

Bikini, sütyen ve külot olmak üzere iki parçadan oluşan bir mayo çeşididir. Deniz giyim ürünlerinden olan bikini genellikle yaz aylarında yüzerken tercih edildiği için suya dayanıklı ince kumaşlardan üretilir. Kumaş türü hızlı kuruyan türdendir. Farklı modellerde ve farklı vücut tiplerine göre birçok bikini çeşidi bulunmaktadır. Alt üst takım bikiniler, tek üst bikini modelleri veya tek alt bikiniler tercih edilerek farklı plaj kombinleri yapılabilir.

Plaj giyimin yanı sıra bikiniler kimi zaman fantezi giyim veya fantezi iç giyim olarak da tercih edilmektedir. Sıcak yaz mevsiminde bikini üstleri gömleklerin içine veya tek başına büstiyer olarak kombinlerde kullanılmaktadır. Siz de yaz kombinlerinizi bikini parçaları ile tamamlayabilirsiniz.

Bikini Kelimesinin Anlamı Nedir?

Mayo çeşitlerinden olan bu modele verilen bikini ismi nereden geliyor diye merak edilmektedir. Bikini modeli ilk olarak 1946 yılında Fransız bir modacı tarafından Paris’te ortaya çıkarılmıştır. Verilen bu isim ise Büyük Okyanus’ta bulunan Bikini Adası’ndan gelmektedir. Fransızca kökenli olan bikini sözcüğü “iki parçalı kadın mayosu” anlamına gelmektedir.

2022’de Birbirinden Şık Bikini Çeşitleri

ozel tasarim bikini

Yazın yaklaşması ve havaların ısınması ile birlikte deniz sezonu ürünleri çıktıkça bu senenin plaj giyim modası da merak edilen konulardan olmuştur. Plajda tarzını konuşturmak isteyenler senenin şık ve tarz görünümlerdeki yeni bikini modellerini merak etmektedir.

Her Bedene Göre Seksi Bikini Modelleri

Bikini modelleri giymek isteyen her bedendeki kadının giyebileceği, denizde rahatlık sağlayan modellerdendir. Bedeninizi doğru tanıyorsanız ve kendinize yakışan modeli biliyorsanız beden ölçünüz fark etmeksizin doğru taktiklerle güzel bir görünüm yakalayabilir, plajda tarz bir görünüm kazanabilirsiniz.

Örneğin; göğüsleri büyük olan kişiler küçültücü bikini üstü, boyu kısa olan kişiler bacak boyunu uzun gösterecek bikini altı, kalça bölgesi geniş olan kişiler yüksek bel veya etekli bikini altı gibi doğru taktikler kullanarak tercihler yaptığında olduğundan daha tarz bir görünüm kazanacaktır.

Tüllü Bikini Modelleri

tullu bikini

Transparan detaylı tüllü bikini modelleri geçen sezonda olduğu gibi bu sezonda da karşımıza çıkıyor. Bikinin belirli kısımlarında kullanılan tül detayı modele farklı bir hava katıyor. İlk olarak mayolarda kullanılmaya başlandıktan sonra bikinilerde de şık bir görünüm yakalanmış durumdadır.

Etekli Bikini Modelleri

etekli bikini 1

Etekli bikini büyük bedende en çok tercih edilen modellerden biridir. Geniş kalçaları olanlar daha güzel bir görüntü yakalamak için kamufle amaçlı etekli bikini altı modellerini seçmektedir. Etekli bikini altı modellerinden dar etek, pileli etek, geniş etek gibi farklı tarzlar vardır. Etek boyu da her modelde farklıdır.

Yüksek Bel Bikini Modelleri

yuksek belli bikini

Son zamanların en çok tercih edilen modellerinden biri yüksek bel bikinilerdir. Normal külot formunda olan bikini altları artık demode kalmıştır. Genellikle göbek deliği hizasına kadar gelen toparlayıcı yüksek bel bikini modelleri plajların yeni modası haline gelmiştir. Ayrıca büyük beden yüksel bel bikini modelleri fazla kiloları örterek daha toparlanmış bir görüntü elde edilmesini sağlamaktadır.

Büstiyer Bikini Modeli

bustiyer bikini

Büstiyer bikini üstü modeli hem plaj giyim hem de gündelik kombinlerde kullanılabilecek bir parçadır. Özellikle siyah büstiyer bikini modeli her renk kombinde ve her parça ile kolayca giyilebilir.

2022 yılının sevilen modellerinden büstiyer bikini üstü modeli siyah yüksek bel bikini altı ile oldukça uyumlu şekilde tamamlanacaktır.

Örgü Bikini Modelleri

orgu bikini

Yapısına uygun bikini ipi ile bazen elde örülen bazen fabrikasyon üretimi olan örgü bikini modelleri eski tarz olsa da vintage modası ile tekrar gündeme gelmiş durumdadır. Sahillerde bikini üstlerinde örgü detayını gören kişilerin aklına örgü bikini hangi iple yapılır sorusu gelmektedir. Himalaya bikini örgü ipini kullanarak siz de örgü bikini elde edebilirsiniz. Su tutmayan ve çabuk kuruyan yapısıyla örgülü bikini modellerinde bu ip kullanılmaktadır.

Dantel Bikini Modelleri

dantel bikini

Dantel detaylı bikini modelleri 2022 yazının oldukça seksi ve cesur modelleri arasında yerini almış durumdadır. Kimi modellerde sadece süs detayı olarak kullanılan dantel kimi modellerde ise bütün bikiniyi oluşturmuştur. Transparan bir görünümü olan dantel modeli oldukça cesur bikiniye cesur bir görünüm kazandırmıştır.

Kadife Bikini Modelleri

kadife bikini

Kumaş türleri içerisinde kadife kumaşı her kıyafete ayrı bir hava katmaktadır. Elbiselerde, bluzlerde, gömleklerde ve ceketlerde kullanılan kadife kumaşı son yıllarda deniz giyime de yansımıştır. Kadife bikini modelleri son yılların en farklı tarzlarından olmakla birlikte 2022 yazına damgasını vuracaktır.

Büzgülü Bikini Modelleri

buzgulu bikini

2022’nin en cesur bikini modelleri arasında ilk sırayı büzgülü bikini modelleri çekiyor diyebiliriz. Dekolteli bikini üstü ve külot modeli ile fantezi giyimi andıran görünümü diğer modellere göre cesur bir tercih oluyor. Vücudu ortaya çıkaran straplez üst şeklindeki büzgülü modeller pareolarla tamamlanarak daha rahat şekilde kullanılabilir.

Özel Tasarım Bikini Modelleri

ozel tasarim bikini 1

Kombinlerinizde belirli kalıpların içinde kalmayı sevmiyorsanız, kendinize has tarzınızlı ortaya koymak istiyorsanız özel tasarım bikini modellerini tercih edebilir veya kendinize uygun beğendiğiniz modeli diktirebilirsiniz. Görmeye alışık olmadığımız farklı modellerle dikkatlerinizi üzerinize çekerek tarzınızı konuşturun.

Küçük Göğüsler için Bikini Modelleri

kucuk gogus bikini

Küçük göğüs bikini üstü modelleri her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz modellerdir. Küçük kalıplarda ve dar olan modeller silikonsuz olarak da karşımıza çıkar. Ufak göğüs yapısındaki kadınlar için genellikle dar kalıp sütyen tarzındaki modeller ön plandadır. Göğüsleri büyük gösteren bikini modeli tercih etmek istiyorsanız destekli modelleri tercih edebilirsiniz.

Göğüsleri Büyük Gösteren Bikini

destekli bikini

Dolgulu bikini üstleri her tip göğüs yapısına uygun olsa da genellikle küçük göğüslüler tarafından tercih edilmektedir. Hatta extra dolgulu bikini üstü modelleri göğüsleri küçük olan kadınlarda daha revaçtadır. Push up bikini veya destekli bikini olarak da geçen bu modeller sayesinde göğüsleriniz daha dolgun bir görünümde olur.

Penti push up bikini üstü modelleri hem rahatlığı hem de kaliteli kumaş yapısı ile gerek plajda gerekse iç çamaşır olan tercih edilen uygun fiyatlı ürünlerdendir.

Kırmızı Bikini Modelleri

kirmizi bikini

Kırmızının çekiciliği plaj modasında da kendinden söz ettiriyor ve deniz giyim sezonunda bikinilere yansıyor. Sıcak renkleri sevenler için kırmızı, fuşya, nar çiçeği gibi renkler hemen hemen her modelde oldukça hoş bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.

Püsküllü Bikiniler

kirmizi puskullu bikini

Birkaç sene öncesinin trendlerinden olan özellikle kırmızı püsküllü modeller artık karşımıza fazla çıkmıyor. Püsküllü modellerin yerini 2021 yazında genellikle fırfırlı bikini modeller almıştı. 2022 yaz sezonunda püsküllü modelleri yine çok görmeyeceğiz gibi duruyor.

İlginizi Çekebilir:
10 Soruda Bikini Bölgesi Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Fırfırlı Bikini Modelleri

firfirli bikini

2021 yılında tek omuzlu bikini modelleri ve fırfırlı bikiniler oldukça trend modeller arasındaydı. 2022 yazında da plajlarda göreceğimiz modellerden olacak gibi duran fırfırlı bikiniler farklı renk ve modelleri ile sevimli duran modeller arasındadır. Fırfırlı bikini takımları olduğu gibi yalnızca üstte veya yalnızca alt kısımda da fırfır detayları olabilmektedir.

Yüksek Belli Bikini Modelleri

yuksek belli bikini

Bikini modelleri yüksek belli olarak geriye dönüş yaşamış ve ilk zamanların modelleri plajlara geri dönmüştür. İlk zamanlarda yüksek bel olarak yaygın olan bikini altı modelleri daha sonraları düşük bele geçmişti. Son yıllarda hem toparlayıcı ve rahat etkisi hem de güzel görünümü nedeniyle plajlarda yüksek bel bikini altları tercih edilmektedir.

İpli Bikini Modelleri

ipli bikini

İp bikini altı ve bikini üstü eskiden beri gördüğümüz modellerden olsa da sezondan silinmiyor ve geçerliliğini koruyor. Genellikle iki yandan bağlamalı şekilde gördüğümüz külotlar artık yerini bağlamalı yerine tek şerit şeklindeki ipli modeline bırakıyor. Boyundan bağlamalı ipli modeller yerine ise beli dolanacak şekilde bağlanan uzun ipli bikini modelleri daha trend duruma gelmiştir.

Tek Omuzlu Bikini Üstü Modelleri

tek omuzlu bikini

Tek omuzlu bikiniler 2021 bikini modellerinde olduğu gibi 2022 yılında da plajlarda sık rastlayacağımız modellerden olacak gibi duruyor. Bu yıl bluzlarda, kazaklarda ve bodylerde oldukça karşımıza çıkan tek omuz detayı plaj giyimde de karşımıza çıkıyor ve değişik bir hava katıyor.

Şortlu Bikini Modelleri

sortlu bikini

Plajda külot şeklindeki bikini altını kullanmak istemeyen kişiler için şortlu bikini modelleri rahatlatan bir tercihtir. Kalçalarını kamufle etmek isteyen kişiler etekli bikini altı gibi bu modelleri de tercih edebilirler. Şortlu bikini modellerinde şortun darlığı, genişliği ve boyu değişiklik göstermektedir.

Toparlayıcı Bikini Modelleri

toparlayici bikini

Toparlayıcı bikini üstü büyük göğüslü kadınlar için oldukça rahatlık sağlamaktadır. Bunun yanı sıra emziren anneler için bikini modelleri arasında da üst kısmı toparlayıcı etkideki ürünler seçilebilir. Toparlayıcı bikini üstleri hem daha şık bir görüntü yakalarken hem de denizde size rahatlık sağlayacaktır.

Zincirli Bikini Modelleri

zincirli bikini

Bikini iplerinde ve alt kısmın yanlarında zincir detayları bulunan yeni modeller bu yıl yaz modasına uyum sağlayacak gibi görünüyor. Zincir detaylı bikini modelleri plaj şıklığında farklı tarzları sevenler için tercih edilebilecek modeller arasındadır.

Bronz Bikini Modelleri

bronz bikini

Yazın kaçınılmazı olan bronzluk ile teninize uyum sağlayacak modelleri tercih edebilirsiniz Hafif bronz veya esmer bir ten renginiz varsa kahverengi tonları, krem renkler, gold ve bakır gibi hafif parlak kumaşlar ten renginize çok yakışacaktır. Son yılların modası olan bu tonlar bikinide de kendini ön plana çıkaracaktır.

Vintage Bikini Modelleri

vintage bikini

Geçmişteki retro bikini modelleri vintage modası sayesinde yeniden gündeme gelmiştir. 80’lerin modası olan yüksek bel bikini altları; puantiyeli, pöti kareli, iki renkli, kurdeleli ve destekli sütyen modelleri tekrar kullanılan modeller haline gelmiştir. Markaların her kıyafette olduğu gibi bikinilerde de eskiye dönük tasarımları ile eski modeller 2022 yılında da tercih edilmektedir.

Dekolteli Bikini Modelleri

dekolteli bikini

Kıyafetlerde dekolte sevenler dekolteli bikini modelleri hem şık hem de rahat modellerdendir. Alt kısımda tanga modeline yakın ve üst kısımda göğüs dekolteli modeller dekolte sevenler için şık çeşitlerdendir. Farklı tarzlarda dekolteli bikini modelleri ile plaj şıklığını yakalayabilirsiniz.

Drapeli Bikini Modelleri

drapeli bikini

Drape detayını bu sezon bikini altlarında ve üstlerinde görmekteyiz. Oldukça şık bir görünüm kazandıran drape detayı farklı bir hava ve tarz kazandırmıştır. Drapeli bikiniler farklı renk ve tarzlarla 2022’nin trend bikiniler arasında yerini almış durumdadır.

Boyundan Bağlamalı Bikini Modelleri

boyundan bagli bikini

Boyundan bağlamalı model eskilerden beri plaj giyimde modası geçmeyen bir tarzdır. Yeni desen ve kesim modelleri ile boyundan bağlamalı bikini üstleri her sene hem rahatlık hem de tarz olarak giyilmektedir. Yazın plajda ıslandıkça sık sık mayo değiştiriyorsanız boyundan bağlamalı modeller giyip çıkarırken sizin için daha rahat olacaktır.

Brezilya Kesim Bikini Modelleri

brezilya kesim bikini

Brezilya kesim bikini altı modelleri seneye damgasını vuran modellerden biridir. Hem bacak boyunu yüksek gösteren hem de kalça bölgesine daha güzel bir görüntü katan bu model özellikle tek renkte daha çok ortaya çıkmaktadır. V şeklindeki külot modeli bele doğru yükselirken karın kısmı açık kalmaktadır. Seksi bikini modelleri arasında brezilya kesim oldukça şık ve son zamanların tercih edilen modellerindendir.

Straplez Bikini Modelleri

straplez bikini

Straplez bikini modelleri denizde rahatlık sağlamasa da güneşlenirken oldukça pratik bir modeldir. Yazın bikini izi olmadan bronzlaşmak istiyorsanız straplez bikini üstü modelleri idealdir. Yüzerken çok tercih edilmese de bronzlaşırken straplez bikini üstlerini kullanabilirsiniz. Üzerine geçireceğiniz ince keten bir gömlek ile yaz gecelerinde oldukça şık bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Düz Siyah Bikini Modelleri

duz siyah bikini

Siyah renginin asaleti her kıyafette olduğu gibi bikini modellerinde de kendinden söz ettirmektedir. Modası geçmeyen ve eskimeyen siyah plaj giyimde her ten rengine ve her vücut tipine yakışan bir renktir. Bikini modellerinde alışılmışın dışına çıkmak istemiyor ve şıklığınızdan emin olmak istiyorsanız siyah düz renk bikini modelleri sizin için en doğru kaçış noktasıdır.

Büyük Beden Bikini Modelleri

buyuk beden bikini

Büyük göğüs bikini modelleri için genellikle toparlayıcı etkisi bulunan modeller tercih edilmektedir. Göğüsleri sararak toplayan modeller plajda ve denizde yüzerken de oldukça rahatlık sağlar.

Büyük beden bikini üstüne hemen hemen her markada ve her modelde rastlamaktayız. Göğüsleriniz çok büyükse özel olarak büyük beden bikini modelleri satan yerlerden de plaj giyim ürünlerini temin edebilirsiniz.

Bikini Bedenleri Nasıl Belirlenir?

bikini bedenleri

Bikinide beden seçimi önemli bir detaydır. Yüzerken sizi rahat ettirecek ama şıklığınızdan ödün vermeyecek şekilde seçim yapmanız gerekir. Vücudunuzu yeterince tanıyorsanız doğru model ve beden seçimi ile plaj modasına uyum sağlayacaksınızdır.

Bikini bedenleri normal kıyafet veya iç çamaşır ölçülerinizden farklı olabilir. Örneğin; normalde 44 beden giyiyorsanız 44 beden bikini yerine 42 beden tercih edebilirsiniz. Genellikle deniz giyim ürünleri esnek olduğu için bir beden küçük tercih edilir.

Bikini beden hesaplaması her markaya göre farklılık gösteren bir durumdur. Satın alacağınız markaya göre bikini üst beden tablosu ve alt beden tablosuna göz atarak kendinize uygun bedeni seçebilirsiniz. Üst ve alt parçada farklı bedenlerde olabilirsiniz.

Bikini üstünde göğsün hemen altının ve göğüs hizasının, bikini altında kalça ve popo genişliğinin ölçümü yapılarak beden tablosundan en yakın beden seçilebilir.

Ünlü Bikini Markalarından Seçmeler

bikini markalari 2

İç giyim markaları son zamanlarda genellikle plaj giyimde de başarılı ve havalı tasarımlar ortaya çıkarmaktadır. Penti bikini modellerinin yanı sıra pareoları ve plaj ürünleri ile de tercih edilen kaliteli markalardandır. Bunun yanı sıra Suwen, Oysho, Dagi, Calzedonia gibi markaların bikini modelleri gündemi yakalayan modellerdir.

Lüks bikini markalarından Missoni Mare, Vakko, Zimmermann, Fendi, Etro, Oseree, Fifth Sense, Gcds, Off-White, Hunza-G, Balmain, Reina Olga gibi ünlü isimlerin tercih ettiği markalardır.

Şık Bikini Kombinleri

bikini kombin

Yazın plajlarda sadece yüzerken değil her daim şık olmak istiyorsanız birkaç tamamlayıcı parça ile trendlere uyum sağlayabilir, oldukça tarz bir görüntü elde edebilirsiniz. Mayonuzun üzerine kullanacağınız basic parçalarla plajda şıklığını konuşturursunuz. Bu parçaları hem deniz kenarında hem de tatil beldelerinde rahatlıkla giyebilirsiniz. Altına giyeceğiniz şortlarla yaz kombinlerinize cool bir hava katacaktır.

bikini kombin 1

Bikini üstü gömlek, bikini üstü tül gibi ince ve sade parçalar plaj giyimde her sene modası geçmeyen parçalardır. Bikini üstüne giyilen tül adı pareodur ve geçen sezonda olduğu gibi bu sezonda pareo modası yaygındır. Bikini markalarının ürettiği farklı tarzdaki pareolar ile kadınlar adeta sahillerde birbirinden tarz görünümler elde etmektedir.

Kadın giyim ürünlerinden olan büstiyer ve bralet ile ilgili yazımıza ayrıca bakabilirsiniz; Büstiyer ve Bralet Sütyen Arasındaki Fark Nedir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu