Güncellemeleri Yap| iOS Android Uygulamaları Güncelle
Sahip olduğunuz cihaza bakılmaksızın, bir Android veya bir iPhone olması fark etmez, Cihazınızdan maksimum verimi almak için güncel tutmanız gerekir. Bu yüzden sürekli güncel tutmak için güncellemeleri yap komutu vermelisiniz.
Uygulamalarınızı hem Android hem de iOS cihazlarında güncellemek gerçekten kolaydır. Her iki mobil işletim sistemi ortamı için uygulamalarınızı nasıl güncelleyeceğinizi bildiren prosedürü açıklıyoruz.
Başlıklar
Android Güncellemeleri Yap Komutu
- Oyun mağazasında uygulamaları güncelle
(Detaylı Anlatım için okuyabilirsiniz) - Uygulama çekmecesinden veya giriş ekranınızdan Google Play Store simgesini bulun ve başlatın.
- Play Store’da, yukarıdaki resimde vurgulandığı gibi “Menü” simgesine hafifçe dokunun.
- Şimdi, “Uygulamalarım” seçeneğini bulacaksınız. Yüklediğiniz tüm uygulamaları görmek için üzerine dokunun.
Tüm uygulamalarınızı en son sürüme güncellemek isterseniz, “Tümünü Güncelle” yi tıklamanız gerekir. Değilse, güncellemek istediğiniz her uygulamanın üzerine tek tek dokunabilir ve ardından aşağıdaki resimde gösterildiği gibi “Güncelle” düğmesine dokunabilirsiniz.
Buna ek olarak, Play Store çalışmazsa (bazı hatalarla karşılaşırsa), önce Play Store çalışmıyor hata tespitini yapmayı deneyebilir ve daha sonra uygulamaları güncellemeyi deneyebilirsiniz.
iPhone Güncellemeleri Yap
- (Apple) App Store’u başlatın.
- Yukarıdaki resimde gösterildiği gibi App Store’un alt kısmında bulunan seçeneklerden biri olarak bulabileceğiniz “Güncellemeler” bölümüne hafifçe dokunun.
- Cihazınızdaki tüm uygulamalarınızı güncellemeye başlamak için “Tümünü Güncelle” üzerine dokunun. Ayrıca, bunları tek tek güncellemek için listelenen her uygulamaya “Güncelle” düğmesine dokunabilirsiniz.
Uygulamanızın Bir Güncelleştirmeye İhtiyacının Olup Olmadığının Belirlenmesi
Bazı güncellemeler uygulamanın düzgün çalışması için acil durumdaysa da, iyileştirme ve kullanıcılarınızı daha fazla etkilemek için yapılması gereken diğer değişiklikler vardır. Bu ilk güncelleme, v1.0.1 kalıbını takip etmek ve kullanıcılara sabit bir uygulama olduğunu ve uygulamanızın çökmesine neden olabilecek herhangi bir hata olmadığını garanti altına almak zorundadır.
Bundan sonra, analitiklerinize, uygulama mağazası incelemelerine, sosyal medya hesaplarına ve kullanıcılarınızın geri bildirimine yönelik diğer kaynaklara dikkat edin. Hangi sorunları düzeltmeniz gerektiğini bileceksiniz veya uygulamanın kategorisinin en başında gönderileceği yeni özelliklerin farkında olacaksınız. Üstelik, 2 veya 4 haftada bir, özellikleri düzeltmeniz, daha iyi özellikler eklemeniz veya faydasız olanları kaldırmanız veya performans problemlerine neden olmanız gerekir.