Biyografi

Yiğit Ege Yazar Kimdir? Kaç Yaşında? 5 Soru

Yiğit Ege Yazar Bez Bebek dizisindeki Asena Keskinci ile tanınan, küçük yaşta oyunculuğa başlayan isimlerdendir. Güncel yaşı merak edilmektedir. Ufak yaşta sinema ve televizyon dünyasına atılan oyuncu ilk projesinde yer aldığında henüz 9 yaşındaydı. Birçok tiyatro oyunun yanı sıra son dönemlerin popüler dizilerinden Kardeşlerim projesinde de yer almıştır. Oyuncu hakkında hayatına dair merak edilen soruları birlikte cevaplandıralım.

Yiğit Ege Yazar Hakkında Bilgiler

yiğit ege yazar biyografi

Sakarya doğumlu olan Yiğit Ege tiyatrocu ve oyuncudur. 2009 yılında çok küçük yaşlarda başladığı oyunculuk kariyerine günümüzde halen devam etmektedir. 10 yılı aşkın şekilde bu sektörün içerisindedir. Oyunculuk yaşamına bu kısa sürede ödüller sığdırmayı başarmıştır.

2000 yılında Sakarya’da dünyaya gelen oyuncu, lise hayatına burada başlamıştır. Yeteneğini küçük yaşta keşfederek eğitime başlayan oyuncu lise hayatında da bu yönde bir karar almış ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nde okumuştur. Mezun olduktan sonra üniversite için Sakarya’dan ayrılmış ve İstanbul Şehir Üniversitesi’nde okumuştur. Üniversitenin iletişim fakültesinden mezun olduğu bilinmektedir ancak hangi bölümden mezun olduğu ile alakalı net bir bilgi yoktur. Öğrencilik yıllarında da oyunculuk kariyerine devam etmiş, projelerde yer almıştır.

Yiğit Ege Yazar tiyatrolarının yanı sıra sinema filmleriyle sektöre girmiş ve bu şekilde tanınmaya başlamıştır. 2009 yılında ilk filmi ve yer aldığı ilk proje olan Kanal-İ-zasyon isimli sinema filmiyle seyirci karşısına geçmiştir. Bunun devamında birçok film ve tiyatro oyunu gelmiştir. Oyuncunun şimdiki hayali ise yönetmen koltuğuna oturmak ve başarılı projeler üretebilmektedir.

Yiğit Ege Yazar hakkında merak edilen diğer soruları sizler için cevaplandırdık. Hakkında en çok merak edilen sorular aşağıdaki gibidir.

Yiğit Ege Yazar Kaç Yaşında?

Yiğit Ege 2000 doğumludur, yani güncel yaşı 2022 itibari ile 22’dir. Oyuncu bazı projelerinde rol gereği küçük, bazı projelerinde büyük gösterse de kariyerinin en güzel çağlarında, 22 yaşındadır. Çocuk yaşta başladığı oyunculuk kariyerine gençlik enerjisi ile devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir:
Aykut İnce Kimdir? Hangi Takımlıdır?

Yiğit Ege Yazar Sevgilisi Kim?

Küçük yaşlarda sevilen dizi Köstebekgiller’de beraber rol almaya başlayan Yiğit Ege Yazar ve Asena Keskinci sevgili mi soruları oyuncu hakkında merak edilenlerden biridir. Köstebekgiller dizisindeki rol arkadaşı Reyhan Asena Keskinci ile uzun yıllardır süren arkadaşlığı bu sorulara neden olmuştur. Başarılı oyuncuların rol arkadaşlığı tahmin edildiği gibi aşka dönüşmüştür. Yiğit Ege Yazar ve Asena Keskinci’nin sevgili olduğu bilinmektedir.

Yiğit Ege Yazar Evli mi?

Sevgilisi olup olmadığını bilmeyenlerin aklına Yiğit Ege hakkında evli mi sorusu gelmektedir. Yiğit Ege Yazar bekardır, Asena Keskinci ile mutlu devam eden bir ilişkisi vardır. Herhangi bir evlilik geçirmemiş ve evlilik konusu ile gündeme gelmemiştir.

Yiğit Ege Yazar Oynadığı Diziler Hangisi?

2009 yılında oyunculuk mesleğine başlayan Yiğit Ege sınırlı sayıda film ve dizide yer alsa da ödüller almayı başarmıştır. Yiğit Ege Yazar hangi dizilerde oynadı sorusunu yanıtlayacak olursak sırasıyla projeler şu şekildedir:

  • Kanal-İ-zasyon (2009)
  • Köstebekgiller (2012)
  • Köstebekgiller: Perili Orman (2015)
  • Köstebekgiller 2: Gölgenin Tılsımı (2016)
  • Kardeşler (2019)
  • Dengi Dengine (2019)

İlk projesine 9 yaşında başlayan Yiğit Ege Yazar, 12 yaşındayken yer almaya başladığı Köstebekgiller çocuk filminde Asena Keskinci ile beraber başrolde yer almış ve o dönem geniş kitlelere ulaşmıştır. O yaşında sergilediği oyunculuk sayesinde devam filminde de rol almayı haketmiştir. TRT Çocuk kanalında yayınlanan Köstebekgiller filmi uzun süre çekilmiş ve çocuklar tarafından büyük beğeni ile izlenmiştir.

Yiğit Ege Yazar dizi ve filmler haricinde tiyatro oyunculuğu da yapmıştır. Oyunculuk kariyerinde başarılı şekilde yer aldığı projeler sayesinde Dhaka Uluslararası Film Festivalinde Asya Filmleri kategorisinde en iyi erkek oyuncu ödülü almış ve 25. Adana Film Festivalinde en iyi erkek oyuncu seçilerek Altın Koza Ödülü almıştır.

Yiğit Ege Yazar Boyu Kaç?

Oyuncu hakkında merak edilenlerden biri de fiziksel özellikleridir. Yiğit Ege Yazar boy kilo olarak 1.70 m boyunda ve 60 kg’dır. Dışardan bakıldığında fiziksel olarak zayıf bir görünüme sahiptir.

Yiğit Ege Yazar’ın son halini merak edenler için yakın zamanda jüri olarak katıldığı bir ödül töreninde verdiği röportaj videosunu aşağıya bıraktık.

Göz atmak isteyebilirsiniz; Barış G Kaç Yaşında? Kimdir?

Zeynep Teksöz

Ben Zeynep! 9 Senedir profesyonel içerik editörlüğü yapmaktayım! Yazılarımı umarım beğenirsin :)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu