Gezi

Bursa Gezilecek Yerler | 30 Yer Listesi

Tarihi dokusu ve yemyeşil doğasıyla Bursa gezilecek yerleri görmeye değer güzelliktedir. Şehrin güzelliklerini yazımızda birlikte keşfedelim. Bursa’nın görmeye değer yerlerini, tarihi ve doğal güzelliklerini sizler için anlattık. Hem tarihi yapısı, hem doğal güzellikleri hem de sosyal hayatı ile Yeşil Bursa gezmeyi sevenler için iyi bir adres olacak.

Bursa’daki gezilecek yerler nerelerdir? Bursa şehrine ve şehir içi ulaşım nasıl sağlanır? Bursa’da konaklama, yeme – içme gibi konuları yazımızda bulabilirsiniz.

Bursa Gezi Rehberi

Bursa’da gezilecek yerler tek bir bölgede değil, şehrin geneline yayılmış şekildedir. Her ilçesi, her köşesi ayrı güzel olan Bursa’da bir yerden bir yere ulaşım kolay sağlanabildiği için gezilecek yerler arası mesafe çok uzun sürmez. Uzak mesafelere bile belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanabilir. Birbirinden güzel yerleri sizler için gruplandırarak listeledik.

Bursa Merkez Gezilecek Yerler

Bursa gezilecek yerlere merkezinden başlayalım. Merkezindeki gezilecek yerler birbirine yürüme mesafesindedir, yine de yürümek istemeyenler için çok fazla ulaşım seçeneği mevcuttur. Metrodan tramvaya, otobüsten minibüse birçok seçenek ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bize sorarsanız Merkez ilçesindeki gezilecek yerleri yürüyerek keşfedin, zaten yürürken birçok yeri görmüş olacaksınız.

Tarihi Koza Han

bursa kozahan

Bursa gezi rotasında eski tarihiyle birçok tarihi yapıyı da barındırmaktadır. Tarihi hanlara ev sahipliği yapan Bursa’da en bilindik ve en merkezi olanı Koza Han’dır. Kozahan, Bursa Kapalı Çarşı’ya girmeden hemen önce, Uzunçarşısının tam ortasındadır. Bursa çarşısını gezerken burayı da mutlaka göreceksiniz. İpek ve giyim gibi küçük alışveriş dükkanları daha giriş kapısından başlıyor.

Koza Han 15. yüzyılda 2. Bayezid tarafından yaptırılmış, günümüze kadar gelen Bursa’nın tarihi bir yapısıdır. Eski tarzda mimari yapısıyla Bursa gezilecek yerler arasında görmeye değerdir. Koza Han’ın biri çarşıdan biri de Ulucami tarafından olmak üzere iki girişi bulunur. Çarşıyı gezip Koza Han’a girdikten sonra buradan da Ulucami’ye geçecek şekilde bir gezi rotası oluşturabilirsiniz.

Koza Han’da günümüzde otantik alışveriş yerleri ve dinlenme alanı bulunmaktadır. Tam ortasında ise küçük bir mescit ve altında da şadırvan vardır. Alt katta oturacak yerler, hanın üst katında ise alışveriş dükkanları bulunur. Eskiden hanın odaları olan bu tarihi yerler günümüzde alışveriş dükkanına çevrilmiştir. Alışveriş dükkanları genelde Bursa’nın meşhur ipek tekstil ürünleri, giyim ve hediyelik eşya üzerinedir. Koza Han’a uğradıysanız ipek dükkanlarını gezmeyi unutmayın.

Bursa’nın meşhur çarşısını gezdikten sonra Koza Han’da bir yorgunluk kahvesi içip dinlenebilirsiniz. Yorgunluğunuzu burada attıktan sonra Bursa gezi rotanıza meşhur Ulucami’den devam edebilirsiniz.

Bursa Ulu Camii

bursa ulucamii

Bursa gezi rotasında tarihi simgelerden olan Ulu Camii çarşıya çok yakındır. Daha öncede söylediğimiz gibi Bursa gezilecek yerleri Merkez bölgesinde birbirine yakın şekilde konumlanmıştır. Merkezde birbirine çok yakın konumda bulunan Ulucami, Koza Han, Bursa Çarşısı, Cumhuriyet Caddesi, Tophane gibi rotaları yürüyerek kolayca gezebilirsiniz.

Ulu Camii 1. Bayezid tarafından 14. yüzyılda yaptırılmıştır. Ulu Camii’nin kendine has 20 kubbeli yapısı onu şehrin önemli yapısı haline getirmiştir. 20 kubbeli olmasıyla diğer camilerden farklı bir mimari yapıdadır.

Bursa Ulu Camii’nin 20 kubbeli olmasının hikayesi işe şöyledir; Yıldırım Bayezid içinde bulunduğu Niğbolu Savaşı sırasında savaş zafer ile sonuçlanırsa şükür olarak 20 tane cami yaptıracağını söyleyerek bir adakta bulunur. Savaş zor da olsa zafer ile sonuçlanır. Savaş zaferle sonuçlanmasına rağmen çok büyük kayıplar verildiği için ülkenin 20 farklı yerine cami yaptıracak hiçbir gücü kalmamıştır. Yıldırım Bayezid bunun üzerine hocalarına danışarak ne yapılması gerektiğini sorar. Dönemin alimlerinden Bursa’da türbesi de bulunan Emir Sultan ona 20 cami dileği yerine Bursa’da 20 kubbeli bir cami yaptırmasını söylemesi üzerine Bursa Ulu Camii yapılmıştır.

Ulu Camii’nin içi de dıştan göründüğü kadar güzel ve ihtişamlıdır. İçinde bulunan şadırvan, hat sanatları ve işlemelerin hepsi ayrı güzellikte Osmanlı mimarisi ve tarihini yansıtmaktadır. İçerisine girdiğinizde Osmanlı ve İslam mimarisinin harika bir buluşmasına tanıklık ediyorsunuz.

Bursa Kapalı Çarşı

kapalı çarşı

Bursa gezilecek yerleri içerisinde Kapalı Çarşı da tam merkezde konumlanmıştır. Kuyumcuların ağırlıklı olduğu bir yer olduğu için Kuyumcular Çarşısı da denmektedir. Sadece kuyumcular değil, diğer alışveriş mağazaları da mevcuttur. Bunun yanında Kapalı Çarşı’ya girmeden Uzun Çarşı ve Alt Çarşı vardır. Çoğunlukla giyim üzerine dükkanlar bulunan bu çarşılarda elektronik eşyalar, ev araç gereçleri, çeyiz ürünleri gibi birçok çeşitli dükkan bulunuyor.

Elektronikten giyime birçok şeyi bulabileceğiniz Bursa çarşılarında yeme içme yerleri de bulunuyor. Kapalı Çarşı’nın sonunda ise Bursa’nın meşhur Havlucular Çarşısı bulunuyor. İsmini burada bulunan dükkanlarından çoğunlukla havlucu olmasından almıştır. Hatta Bursalılar bir yere giderken hediyelik götürecekse meşhur Bursa havlularından mutlaka götürürler.

Bursa’da kuyumcuların ve havlucuların çoğunlukla bir yerde konumlanması tarihi yonca teşkilatından kalma bir esnaf geleneğidir. Tarihi bir yapıya sahip Bursa çarşılarında bu geleneğin izlerini günümüzde de görmekteyiz.

Cumhuriyet Caddesi

cumhuriyet caddesi

Bursa gezilecek yerlerinden Cumhuriyet Caddesi de çarşı mantığında bir yerdir. Bursa merkezinde bulunan, trafiğe kapalı bu caddeden geçen yeşil tramvay Cumhuriyet Caddesi’nin simgelerindendir. Tramvay ulaşım aracı olarak Zafer Plaza’dan başlayarak Çınarönü’ne kadar uzanır.

Dükkanlar, alışveriş yerleri ve kafelerden oluşan Cumhuriyet Caddesi Bursa’nın gün boyunca yoğun olan kalabalık caddelerindendir. Cumhuriyet Caddesi Bursa Çarşısının hemen altında, Zafer Plaza alışveriş merkezine giden yolda kalır. Cadde boyunca alışveriş dükkanları ve yeme içme yerleri bulunur. Hem cadde üzerinde hem de ara sokaklarında birçok alışveriş dükkanı bulunmaktadır. Aradığınız her şeyi bu cadde üzerinde de bulabilirsiniz.

Bursa Tophane ve Tophane Saat Kulesi

bursa tophane

Osmanlı döneminden kalma tarihi bir yapı olan Bursa Tophane Saat Kulesi, Tophane Parkı içinde Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin arkasında bulunmaktadır. Bulunduğu yerde güzel bir Bursa manzarası da sizi bekliyor olacak. Burayı gezerken tarihi türbeleri de ziyaret etmelisiniz.

Bursa Tophane Parkına girdiğinizde sizi yemyeşil ağaçlar karşılıyor, sağda ise türbeleri görecekseniz. İlerlediğinizde meşhur Tophane Saat Kulesi ve oturup manzaranın tadını çıkarabileceğiniz yeme içme yerleri bulunuyor. Bursa manzarasına karşı oturup keyfini çıkarabilirsiniz. Yüksekte kaldığı için biraz esintili olabiliyor.

Irgandı Köprüsü

ırgandı köprüsü

Bursa’nın simgelerinden sarı renkli Irgandı Köprüsü Bursa’daki tarihi yapılardandır. 1442 yılında inşa edilen bu tarihi köprüde birbirinden güzel zanaat yerleri bulunuyor. Eski dönem el sanatları ile dolu olan Irgandı Köprüsü Bursa Merkez’ine yakın konumdadır. Bursa Setbaşı’nda bulunan Irgandı Köprüsü altından akan derenin kenarından da yürüyebilirsiniz.

Kurtuluş Savaşı ve deprem sırasında büyük hasar gören Irgandı Köprüsü 2004 yılında restore edilerek Bursa şehrine kazandırılan tarihi yapılar arasındadır. Günümüzde el sanatlarının sergilendiği ufak bir köprüdür. El emeği ürünler ve hediyelik eşyalar satılmaktadır.

Yeşil Camii ve Yeşil Türbe

bursa gezisinde yeşil türbe

Bursa gezilecek tarihi yerler arasında Yeşil Camii ve Yeşil Türbeden bahsetmemek olmaz. 15. yüzyıl Osmanlı döneminden kalma bu tarihi yapılar Osmanlı mimarisinin ve çini sanatının harika örneklerini üzerinde barındırmaktadır. Bursa halkı tarafından “Yeşil” diye bilinen bu bölgede bu tarihi yapıları ziyaret edebilir ve güzel manzaralara tanık olabilirsiniz. Etrafında çay kahve içebileceğiniz yerler de bulunmaktadır.

Yeşil Camii’nin hemen arkasında bulunan Bursa’nın meşhur tarihi yapılarından Yeşil Türbe, Mehmet Çelebi tarafından yaptırılmış ve birçok kez onarılmıştır. Tüm duvarları çini ile kaplı olan Yeşil Türbe Osmanlı mimarisinin güzel örnekleri arasındadır. Etrafındaki yeşil alanları ve eski tarz mimarideki evleriyle Yeşil bölgesi de Bursa gezilecek yerleri arasında görmeye değerdir.

Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu

ahmet vefik paşa tiyatrosu

Ahmet Vefik Pasa Tiyatrosu 1957 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından kurulmuştur. Tiyatro adını Bursa’da ilk Türk tiyatrosunu kuran vali Ahmet Vefik Paşa’dan almıştır. Tiyatro sanatının icra edildiği bu yer Bursa’nın önemli bir sanat merkezidir. Günümüzde hala aktif olarak tiyatrolar sergilenen önemli bir merkezdir. Birçok ünlü tiyatro eseri sene içerisinde Ahmet Vefik Paşa tiyatrosunda sergilenmektedir.

Bursa Merkez ilçesinin tam göbeğinde Atatürk heykelinin hemen karşısında bulunan Ahmet Vefik Paşa tiyatrosu tiyatro izlemeyi sevenler için ziyaret edilebilecek yerlerdendir.

Bursa Gezilecek Doğa Yerleri

Bursa gezilecek yerleri anlattığımız bu yazımızda yeşil güzelliklerinden de ayrıca bahsetmek istedik. Yeşil Bursa’nın gezilecek yerleri arasında birçok şehirden doğaya kaçış yeri de bulunmaktadır. Sizler için Bursa gezilecek doğa yerlerini aşağıda derledik. Ormanlardan parklara, şelalelerden yeşil alanlara birçok doğal güzellik sizi bekliyor.

Atatürk Kent Ormanı

Atatürk kent ormanı

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan Atatürk Kent Ormanı adeta şehrin içindeki farklı bir dünya gibi. Hem şehrin içinde çok yakın olması hem de insanları doğayla buluşturması ve şehrin bütün gürültüsünden uzaklaştırması ile Bursa gezilecek yerleri arasında harika bir orman.

Yeşilin birçok tonuna eşlik edeceğiniz Atatürk Kent Ormanı’nda birçok güzel manzarayı göreceksiniz. Hafta sonları piknikçiler tarafından yoğun ilgi gören bu parkta özellikle pazar günleri adım atacak yer bulmak zordur. Eğer tadını çıkarmak istiyorsanız hafta içi sakin bir zamanı tercih etmeniz çok daha iyi olacaktır. Hafta sonu özellikle pazar günü buraya gidecekseniz yer bulmak için sabah erkenden gitmeniz gerekiyor.

Piknik ve doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz, yeşilin en güzel tonlarını göreceğiniz bu yerin mis gibi temiz havası da size eşlik ediyor.

Soğanlı Botanik Parkı

soğanlı botanik

Şehrin içindeki bir başka doğa da Bursa Soğanlı Botanik Parkıdır. Şehre yakın olması ve muhteşem manzaralarıyla büyük ilgi gören yerlerden Soğanlı Botanik Park 400 dönümlük yeşil alanı ve 1.800 metrelik bisiklet yolu ile şehirde nefes almak isteyenlerin kaçtığı yerlerden biri.

Botanik Parkı içinde uzun yürüyüşler yapabilir, bisiklet kiralayıp turlar atabilir, geniş yeşil alanları üzerinde piknik yapabilirsiniz. İçerisinde bulunan göl ve sazanlıklar parka ayrı bir güzellik katmaktadır. Park içerisinde gezerken harika doğa manzaralarını göreceksiniz. Parkın ortasındaki göl üzerindeki küçük ördek dostlarımızı da besleyebilirsiniz. 🙂

Ayrıca içerisinde Bursa’nın meşhur yemeklerinden olan İskender Kebabın ilk ortaya çıktığı yer olan İskender Konağı bulunmaktadır. Yolunuz düşerse meşhur Bursa İskender’ini ilk yeri olan bu konakta deneyebilirsiniz. Meşhur yerlerinden olduğu için çoğu zaman yemek sırası olabiliyor.

Yine aynı şekilde burası da hafta sonları ve resmi tatillerde çok kalabalık olmaktadır. Tadını çıkarmak istiyorsanız sakin olduğu hafta içi günlerinde veya sabah erken vakitlerde gitmenizi tavsiye ederiz.

Saitabat Köyü

bursa saitabar

Bursa doğal güzelliklerinden Saitabat Şelalesi’nin bulunduğu Bursa’nın Saitabat Köyü de görmeye değer güzelliklerindendir. Saitabat Köyü Bursa’nın Kestel ilçesine bağlıdır. Şehir merkezine 24 kilometrelik bir uzaklıktadır. Kaynağı Uludağ olan Saitabat Şelalesi halk tarafından Güvercinlik olarak da bilinir. Saitabat Şelalesi çevresi sert kayalar ve yeşil alanlardan oluşur. Saitabat Şelalesi yanında piknik alanları ve oturacak yerler de bulunmaktadır. Sıcak yaz günlerinde şelaleye ayaklarınızı sokabilir, etrafında serinleyebilirsiniz. Saitabat Köyünde yöresel lezzetlerle dolu kahvaltı edebilirsiniz. Aynı zamanda dükkanlarda satılan salça, reçel, cevizli lokum, tarhana gibi yöresel lezzetlerden alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:
Fethiye'nin Göz Bebeği: Saklıkent Kanyonu

Suuçtu Şelalesi

suuçtu şelalesi

Bursa’nın Kemalpaşa ilçesine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Suuçtu Şelalesi 40 kilometre yükseklikten adeta uçuyormuşçasına döküldüğü için bu ismi almıştır. Suuçtu Şelalesi’ni ziyaret edecekseniz renklerin etkisiyle harika bir doğa manzarasına dönüştüğü ilkbahar ve sonbahar mevsimlerini tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında suyu azalan Suuçtu Şelalesi yine de güzelliğini korumaktadır. Çevresinde doğa yürüyüşleri yapabilir, piknik alanlarında oturabilirsiniz.

Reşat Oyal Kültür Parkı

bursa kültür park

Şehir merkezinde bulunan Bursa Reşat Oyal Kültür Parkı piknik yapmak, yürüyüş yapmak ve eğlenmek isteyenler için doğru bir adrestir. İçerisinde eğlence severler için lunapark da bulunuyor. Aynı zamanda içerisindeki Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yıl boyunca sanat etkinlikleri ve konserler düzenleniyor, birçok ünlü isim geliyor. 393 bin metrekarelik alana kurulu bu yeşil park Bursa Merkezi’ne yürüme mesafesinde yer almaktadır ve Bursalılar için vakit değerlendirilecek güzel yerlerdendir. Şehrin göbeğinde nefes alınabilecek yerlerden olan Kültür Parkta ve çevresinde uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.

Balat Ormanı

bursa balat ormanı

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Balat Ormanı yürüyüş yolları, piknik alanları ve geniş yeşillik alanlarıyla Bursa’da gezilebilecek doğal alanlardandır. Bursa’daki dumansız piknik alanlarından olan Balat Ormanında piknik yapmak yasaktır. Ormana girişler ücretsizdir. Yaz aylarında günler süren festivaller ve konserler yapılmasıyla büyük ilgi görmektedir, çoğunlukla gençlerin katıldığı uzun süren bu festivaller zamanı festival alanında çadırlar kurularak gece gündüz eğlenceye devam edilmektedir.

Gölbaşı Gölü

bursa gölbaşı

Bursa’nın Kestel ilçesine bağlı Gölbaşı mahallesindeki Gölbaşı Gölü güzel manzarasıyla Bursa’da gezilecek doğal yerler arasındadır. Şehir merkezine yaklaşık yarım saat uzaklıkta bulunan Gölbaşı Gölü Bursa’nın doğu girişindedir. Göle girmek tehlikeli ve yasaktır, yüzmek için uygun bir yer değildir. Çevresinde oturup manzara eşliğinde vakit geçirilebilir.

Genelde balık tutmak isteyenler ve kamp yapmak isteyenler tarafından tercih edilen Gölbaşı Gölü piknik yapmak isteyenler için de güzel bir yeşil alandır. Gölün maviliği ve etrafın yeşilliği içinde güzel manzaralara tanıklık edeceğiniz alanlardan olan Gölbaşı genelde yaz aylarında tercih edilir.

İnkaya Çınarı

bursa inkaya

Bursa’nın hem doğal hem tarihi alanlarından İnkaya Çınarı görmeye değer yerlerdendir. 35 metre uzunluğundaki İnkaya Çınarı, Bursa Merkez ilçesinde bulunmaktadır. Güzel manzarasıyla ve temiz havasıyla tercih edilen yerlerden olan İnkaya Çınarı altında çayınız veya sabah serpme kahvaltınız eşliğinde temiz havanın ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

İsmini Osmanlı’nın ilk köylerinden biri olan İnkaya’dan alan 600 yıllık dev çınar bu özelliğiyle tarihi bir yönü de barındırmaktadır. Bursa – Uludağ yolu üzerinde bulunan İnkaya Çınarına belediye otobüsleriyle de ulaşım sağlayabilirsiniz. Bursa Merkez ilçesinde Heykel’den 1/C otobüsüyle İnkaya Çınarına ulaşabilirsiniz.

Bursa Gezilecek Müzeler

Bursa gezilecek yerler arasında müzeleri de önemli bir yere sahiptir. Tarih, sanat ve kültür olarak köklü bir geçmişe sahip Bursa şehrinde müzeler de bizlere bu değerleri yansıtmaktadır. Bursa’nın çeşitli değerlerinin sergilendiği müzelere birlikte göz atalım.

Karagöz Müzesi

Karagöz Müzesi

Kültürel simgelerimizden olan Karagöz ve Hacivat’ın şehri Bursa’da bu kültürel mirası yansıtan Karagöz Müzesine de uğrayın deriz. Şehir merkezine yakın konumdaki Çekirge’de bulunan bu müzede Karagöz ve Hacivat’ın gölge oyunlarına dair detaylar ve ufak gölge oyunları bulunuyor. 2007 yılında kurulan müze Karagöz ve Hacivat’a adanmıştır. Müze pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09:00 – 17:30 saatleri arasında açıktır, pazartesi günleri kapalıdır. Karagöz Müzesine girişler ücretsizdir.

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi

Ülkemizdeki tekstil sanayisinin merkezi olan Bursa’da 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılışı gerçekleştirilen Merinos Yünlü Müessesi daha sonraları restore edilerek Bursa Merinos Tekstil Sanayi Müzesine dönüştürülmüştür. Müzede tekstil sanayisini, tekstil üretimi sürecini ve tekstil sanayisinin tarihini anlatan güzel detaylar bulunmaktadır. Müzeye girişler ücretsizdir. Müze haftanın her günü 09:00 – 17:30 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Bursa Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi

Bursa Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi

Bursa Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, Bursa ve çevresindeki araba sanayisi dolayısıyla 2002 yılında açılmıştır. Müzede tekerleğin icadından günümüz arabalarına kadar arabaların gelişim süreci araba örnekleriyle sergilenmektedir. Müzede ilk arabalara, araba parçalarına, nostaljik araba modellerine rastlayabilirsiniz. Müze pazartesi günleri hariç haftanın her günü 10:00 – 17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır, pazartesi günleri kapalıdır. Müzeye girişler ücretsizdir.

Bursa Fetih Müzesi

Bursa Fetih Müzesi

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi adından da anlaşılacağı üzere Bursa’nın fethedildiği beylik dönemlerinden yükseliş dönemine kadar olan tarihi olayları panoramik şekilde anlatan müzedir. 360 derecelik bir açı ve bütün detayları içeren müze görmeye değer müzelerdendir. Oldukça büyük görüntüler içeren Fetih Müzesi dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olmasıyla bilinir. Bursa Fetih Müzesi pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09:00 – 17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Atatürk Evi Müzesi

Atatürk Evi Müzesi

19. yüzyıl sonlarında yapılmış bir köşk olan Atatürk Evi Müzesi, Atatürk’ün 1923 yılında Bursa’ya gerçekleştirdiği ziyarette Bursa Belediyesi tarafından Atatürk’e hediye edilmiştir. 1938 yılında Kültür Bakanlığına devredilen bu köşk müzeye çevrilerek ziyarete açılmıştır. Köşk içerisinde salon, dinlenme odası, yatak odası ve çalışma odaları bulunmaktadır. Köşkte sergilenmekte olan eşyaların çoğu Atatürk tarafından kullanılan orijinal eşyalarıdır. Atatürk Evi Müzesi girişleri ücretsizdir. Müze pazartesi günleri hariç haftanın her günü 08:00 – 17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Mudanya

Mudanya

Bursa’nın deniz kıyısı ilçesi olan Mudanya geniş sahil yürüyüş yollarıyla ve temiz deniziyle, Bursalıların deniz kenarı olarak en çok tercih ettiği yerdir. Hem denize girmek isteyenler hem de denizin keyfini sürmek isteyenler için Mudanya keyifli bir deniz kıyısıdır. Yaz kış güzel deniz manzaraları göreceğiniz Bursa Mudanya’da denizin tadını çıkarabilirsiniz. Güzelyalı ve Trilye bölgeleriyle ayrı bir güzel olan Mudanya ile ilgili detaylı bilgi için Bursa Mudanya Gezi Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz.

Teleferik

Teleferik

Bursa gezi rotası içerisinde eşsiz manzarasını izlemek için teleferiğe binebilirsiniz. Ulaşım sırasında bir yanınız Uludağ manzarası bir yanınız Bursa şehri manzarası olsun istiyorsanız Bursa’da teleferiği deneyimleyin deriz. Uludağ’a ulaşımda kullanılan teleferik Bursa şehrinin simgelerindendir. Vaktiniz varsa teleferik ile Uludağ’a çıkın ve harika manzaraların tadını çıkarın.

Bakacak Seyir Noktası

Bakacak Seyir Noktası

Harika bir manzaraya sahip olan Uludağ yolundaki Bakacak seyir terasında bütün Bursa manzarasını ayaklarınız altında göreceksiniz. Teleferik ile Uludağ ikinci oteller bölgesine ulaştıktan sonra yaklaşık 2 – 3 kilometre yürüyerek bölgeye ulaşabilirsiniz. Bölgeye özel araç ile de kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. 1720 metre yükseklikte Uludağ’ın zirvesinde bulunan Bakacak seyir terası hem mis gibi havası hem de harika manzarasıyla sizlere keyifli anlar yaşatacaktır.

Uludağ Milli Parkı

Uludağ Milli Parkı

Bursa gezi rotasında Uludağ Milli Parkı her kış yoğun ilgi görür. Bursa’nın simgelerinden olan Uludağ’da yaz kış yapılacak birçok aktivite bulunuyor. Ülkemizde kış turizmi denince akla gelen ilk yerlerden olan Bursa Uludağ, kış aylarında yoğun bir ziyaretçi akınına uğramaktadır. Kış tatili ve kayak sporlarını sevenlerin uğrak yeri Uludağ kışın oldukça kalabalık olmaktadır. Yaz mevsiminde ise serin ve temiz havasıyla sıcaktan bunalanların kaçış yerlerinden biridir. Yazın piknik, doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler yapılabilir. Bursa Uludağ ile ilgili detaylı bilgiye Uludağ Gezilecek Yerler yazımızdan ulaşabilirsiniz.

İznik

iznik

Bursa şehri ilçelerinden İznik Gölü kıyısında bulunan İznik, güzel manzaralarıyla Bursa’nın görülmeye değer yerleri arasındadır. Eşsiz göl manzarası, göl kıyısındaki yürüyüş yolu, İznik Rıhtımı ve tarihi yerleriyle İznik, Bursa’nın görülmeye değer yerlerindendir. Bursa gezilecek yerleri arasında İznik şehir içindeki gezi rotalarına uzak bir konumdadır. İznik ilçesini gezmek için ayrıca bir gününüzü ayırmanız gerekebilir. Bunun için İznik içerisinde birçok konaklama imkanı da bulunmaktadır. İznik – Bursa Merkez arası mesafe 77 km uzaklıktadır, özel araç ile yolculuk 1 saat kadar sürmektedir.

Gölyazı

Bursa gezilecek yerleri arasında güzel köylerinden olan Gölyazı Köyü doğal yapısıyla görülmeye değer yerler arasındadır. Yarımada şeklindeki Bursa Gölyazı Köyü, Bursa Merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıktadır. Bursa merkezine 40 km mesafededir. Belediye otobüsleriyle buraya ulaşım sağlayabilirsiniz. Bursa’nın otantik köylerinden Gölyazı küçük ve şirin yapısıyla Bursa gezilecek yerleri arasında görmeye değerdir. Birkaç saatte gezilebilecek küçük bir yerleşim yeridir. Gölyazı Köyü ile ilgili detaylı bilgilere Gölyazı Gezi Rehberi yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Cumalıkızık

Cumalıkızık

Bursa gezimize otantik köy Cumalızık ile devam edelim. Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden olan tarihi Cumalıkızık, Bursa gezilecek yerler arasında mutlaka görmeniz gereken bir yerdir. Şehir merkezine yaklaşık yarım saat mesafedeki Bursa Cumalızık Köyü Bursa’nın yöresel köylerinden biridir. Rengarenk evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları ve temiz köy havasıyla Cumalıkızık köyünde kahvaltı da çok keyiflidir.

Oylat

oylat

Kaplıcalarıyla bilinen Bursa Oylat, Bursa’nın İnegöl ilçesindedir. Bursa Merkez’e 106 km uzaklıktaki Oylat her mevsim şifalı kaplıcaları için tercih edilmektedir. Bursa Oylat’a gelmeyi düşünenlere Bursa gezisi dışında buraya ayrıyeten gelip birkaç gün kalarak keyfini çıkarmalarını tavsiye ederiz. Oylat hakkında detaylı bilgi için Oylat Kaplıcaları Gezi Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz.

Karacabey

Karacabey

Bursa Karacabey ilçesi Bursa’da denize girmek isteyen ve denizin tadını çıkarmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerdendir. Geniş sahillere sahip Bursa Karacabey’de denize girmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Yaz akşamları kamp için de güzel yerleri bulunan Karacabey Bursa’nın deniz kenarı güzel bir ilçesidir. Şehir merkezine 70 km uzaklıkta bulunan Karacabey denizinin temizliği ve geniş plajları nedeniyle özellikle yazları tercih edilen yerlerdendir.

Misi Köyü

Misi Köyü

Tarihi evleri ve sokaklarıyla Misi Köyü, Bursa’nın gezmeye değer köylerinden biridir. Temiz havası ve sakin köy ortamıyla tercih edilen Misi Köyünde kahvaltı keyfi de bir başkadır. Kahvaltıdan sonra dere içindeki masalara oturup ferahlarken çay keyfinizi yapabilirsiniz. Tarihi tahta evleri, doğal alanlarıyla Misi Köyü, Bursa gezilecek yerleri arasında hem tarihi hem de doğal açıdan görmeye değer yerlerdendir. Bursa Misi Köyü şehir merkezine 15 km mesafededir, özel araç ile 15 – 20 dakikaya ulaşım sağlanabilir.

Bursa’da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Bursa’da şehir içi ulaşım için birçok imkan mevcuttur ve her yere kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilmektedir. Metro, tramvay, otobüs ve dolmuşlarla çoğu yere kolay şekilde ulaşım sağlanabilir. Şehir içi mesafeler birbirine çok uzak değildir. Özel araçla trafiğin yoğun olduğu saatler dışında rahatlıkla ulaşım sağlanabilir.

Şehir dışından gelecekler için feribot, uçak ve birçok otobüs imkanı vardır. Yenişehir Havalimanından birçok yerden ve birçok yere şehir içi uçuş bulunmaktadır. Yenişehir Bursa Merkez’e bir saat uzaklıktadır.

Bursa gezilecek yerlerini keşfederken şehir içi otobüs bilgilerine Burulaş adresinden ulaşabilirsiniz.

Bursa’da Konaklama İmkanları ve Oteller

Bursa gezilecek yerlerinin doya doya tadını çıkarmak isteyenler için en az 3 – 4 gün gerecektir. Günübirlik Bursa gezisi planlıyorsanız her yere gitmeniz ve tam anlamıyla tadını çıkarmanız mümkün değildir.

Bursa’da konaklama olarak sayısız seçenek mevcuttur. Her bölgesinde ve her yerinde birbirinden farklı konaklama imkanları mevcuttur. Bursa’ya ilk defa gelecekseniz bize sorarsanız Merkez ilçesi çevresinde konaklayın deriz. Bu sayede görülecek yerlerin yoğun olduğu Bursa Merkez’i kolayca gezebilirsiniz, ayrıca Merkez bölgesinden her yere ulaşım kolay şekilde sağlandığı için diğer yerlere de buradan kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bursa gezisini Dünyayı Geziyorum gözünden izleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu